*

Olli-Pekka Salminen Riippumatonta näkökulmaa

SDP:n kissoilla ja koirilla vainu hukassa

Sosdemit eivät meinaa löytää kissojen eikä koirienkaan voimin omaa presidenttiehdokasta. Läpi perattu ehdokaspotentiaalilista ja sitä myöten kieltäytymislista on jo niin pitkä, ettei sitä ole tarpeen tässä yhteydessä lähteä kertaamaan, eikä lista riitä pian A4:lle.  

Puolueella on todellinen ongelma presidenttiehdokkaan löytämisessä. Ehdokas pitäisi löytyä syksyyn mennessä. Puolueen aikataulutus on jo lähtökohtaisesti epäonnistunut. Kesä on sekä kelien, että liikkuvien äänestäjien - nukkuvienkin - potentiaalisinta kohtaamisaikaa toisin kuin syys- ja räntasateet. Puolue antaa jo aikataulullisesti etulyöntiaseman muille ehdokkaille eikä vähiten Niinistölle joka virkansakin vuoksi on etulyöntiasemassa toimiessaan keskellä kesääkin yleisön parissa vaikka on todennutkin keskittyvänsä vaaleihin itsenäisyyspäivän jälkeen.

Todellisuudessa Niinistö tekee jo viran velvoittamana tai paremminkin sen mahdollistamana vaalityötä maakuntamatkoineen ja muine kesätapahtumineen niin, että vankkureiden jalasten käydessä kuumana niiden rasvaaminen on jo kova työ, joskaan vankkureiden jalasten rasvaaminen ei jää kymmentuhatpäisestä valitsijayhdistyksestä kiinni ja vankkurit kolistelevat vauhdilla eteenpäin. 

Mutta palataanpa takaisin sosdemeihin. Puheenjohtaja Rinne totesi (8.6) tiedotustilaisuudessaan, että

– Tässähän on ollut tilanne, jossa on ollut kaksi erittäin hyvää potentiaalista ehdokasta. Kun näiden ihmisten ratkaisut on saatu, uskon, että tästä tulee todellinen kisa siitä, kuka on SDP:n presidenttiehdokas.

Epäselväksi jäi, ketkä nämä potentiaaliset ehdokkaat ovat. Potentiaaliset ehdokkaat on perattu jo niin tiheällä kammalla, että Rinteen mainitsemaa kahta ehdokasta enempää ei todennäköisesti enää löydykään, joskin epätavallista ei ole sekään, että joku tehtävästä kieltäytynyt kääntää takkinsa. 

Mielenkiintoisen sosdemien kissojen ja koirien aikaansaamattomuudesta tekee se, etteivät nämä ole vainunneet erästä erittäin potentiaalista ehdokasta. Ehkä tämä henkilö on ollut kissoilta ja koirilta siinä määrin piilossa, ja nämä ovat sotkeentuneet omiin jälkiinsä ja hajuihinsa siinä määrin pahasti, että ehdokkaan etsinnässä on menneet vainut sekaisin. 

Eräs potentiaalinen henkilö joka voisi teoreettisesti yltää kolmen sakkiin on syntynyt 14.5.1947 ja on istuvan presidentin kanssa käytännössä saman ikäinen. Niinistö on syntynyt 15 kuukautta myöhemmin. Kyseinen henkilö nauttii laajaa arvostusta kautta puoluekenttien ja jäsenkirjojen värien. On mielenkiintoista löytävätkö sosdemien kissat ja koirat sekoittamiensa hajujen jälkeen kyseistä henkilöä vai jäävätkö ne pyörimään omiin hajuihinsa. 

Nähtäväksi ja mielenkiintoiseksi seurattavaksi siis jää, palautuuko kissojen ja koirien tarkka vainu sekamelskassa enää takaisin? 

Muiden ehdokkaita jo asettaneiden puolueiden kissat ja koirat ovat sen sijaan olleet vainuherkkiä. Keskustapuolueella tämä vainu on ollut vahvin, sillä Vanhasen valinta puolueen ehdokkaaksi varsin varhaisessa vaiheessa taklasi käytännössä Väyrysen pelistä ulos, mutta Paavoa ei ole syytä aliarvioida, sillä vaikka hän onkin ilmoittanut tukevansa istuvaa presidenttiä, ei olisi ennenkuulumatonta, että syksyllä turuilla ja toreilla allekirjoitetaan myös Paavon valitsijayhdistyksen kannattajakortteja. Paavon esiinmarssiksi ja perusteluksi riittää lyhykäisyydessään, että "Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ilmasto on kesän aikana ratkaisevasti muuttunut".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei löydy SDP:sta uskottavaa valtiomiesainesta ei.

Käyttäjän Olli-PekkaSalminen kuva
Olli-Pekka Salminen

Vielä on eräs potentiaalinen ehdokas, mutta nähtäväksi jää ovatko puolueen kissat ja koirat sekoittuneet jo omiin hajuihinsa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Toukokuussa 1947 syntynyt ehdokaskandidaatti on juuri niitä miehiä, joita voisin hyvin kuvitella Niinistön leiriin varsinkin nyt, kun "työväen presidentti" on ottamassa lisää etäisyyttä kokoomuspuolueeseen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

SDP:n kissoilla ja koirilla on pakoonjuoksuaika, kaivakaa naftaliinistä TH, mistä ei tarvitse TV-formaatin mukaan olla mitenkään huolissaan.

Jukka Suominen

Ei Ihalainen lähde huonosti menevien maakuntavaalien syntipukiksi.

Toimituksen poiminnat