*

Olli-Pekka Salminen Riippumatonta näkökulmaa

Paavo has not left the building

Paavo Väyrynen toteaa tuoreessa blogissaan, ettei voi enää tukea Sauli Niinistöä presidentiksi. 

- Kaiken viime aikoina tapahtuneen ja viimeksi Kultaranta-keskustelujen yhteydessä esille tulleen valossa minun on ilmoitettava, että en voi enää tukea Sauli Niinistön valintaa tasavallan presidentiksi.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238404-en-voi-enaa-tukea-s...

Paavon blogikirjoituksessa esiin tuotuja argumentteja on turha käydä referoimaan erikseen. Paavon argumentoinnissa silmiin pistävää erityisesti on maininta, että 

- Niinistö puuttui tasavallan presidenttinä hallitustilanteeseen ryhtymällä arvioimaan Perussuomalaisten tekemiä puoluekokousvalintoja ja niiden vaikutuksia sen hallituskelpoisuuteen. Tähän liittyen Niinistö esitti ajatuksen, ettei EU:sta eroamisesta sopisi puhua nyt, kun olemme nimenomaan kehittämässä puolustusyhteistyötä.

Rivien välistä jokainen politiikkaa harrastuksenakaan seuraava voi todeta, että toteamus Niinistön puuttumisella Perussuomalaisten hallituskelpoisuuteen tarkoittaa käytännössä sitä, että Paavo välittää viestiä mahdollisesti hajoavalle Perussuomalaisjoukolle, ja pohdinnan siitä, missä heidän poliittinen kotinsa tulisi tai voisi olla. 

Paavon blogikirjoituksen ajoitus on nähdävissä sen julkaisuajankohdasta. Juuri kun Sipilä ja Orpo olivat päättäneet hallituksen eroinfon, tarttui Paavo kynään. Siinä ei sinänsä ole mitään väärää ja tuomittavaa. Politiikka on politiikkaa. 

Totesin neljä vuorokautta sitten 8.6 julkaisemassani blogissa "SPD:n kissojen ja koirien hukatuista hajuista", että Paavo voi astua esiin ennen syys-sateita ja kannattajakortteja voidaan jo tuolloin allekirjoitella turuilla ja toreilla ja että argumentti on se, että "maan ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne on kesän aikana merkittävästi muuttunut."

Juhannus saunavastoja ei ehditty vuolla eikä saunoa. Paavo has not left the building. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat