*

Olli-Pekka Salminen Riippumatonta näkökulmaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Haavisto

Presidenttiehdokas Haaviston kanta Natosta

Pekka Haaviston YLE:n presidenttitentissä esittämät ajatukset Nato ja EU:n turvatakuista olivat epäloogisia.  Haaviston mukaan kriisitilanteessa Nato ei auttaisi Suomea.  Naton turvatakuusta eli 5.artiklan avusta jokainen jäsenmaa päättää erikseen, eikä Suomi olisi näille niin tärkeä, että apua kannattaisi antaa.

Sen sijaan EU:n Lissabonin-sopimukseen sisältyvän turvatakuulausekkeen perusteella EU:n jäsenvaltioilta tulisi apua.

Haaviston mukaan siis Nato-Saksa päättäisi olla antamatta apua mutta EU-Saksa antaisi apua?

Paavo Väyrynen ja toinen kierros

Paavo Väyrynen on nyt virallisesti ehdokkaana Presidentinvaalissa. Väyrynen sai numerokseen 7.

Paavo Väyrysen varmistuminen kisaan mukaan on myös varmistus siitä, että vaaleissa tullaan näkemään toinen kierros. Se ketkä kaksi ovat toisella kierroksella on vielä avoin ja arvaamaton.

Niinistö varautuu Haaviston revanssiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti päivällä lähtevänsä tavoittelemaan toista presidenttikauttaan. Yleisesti ottaen ei ollut varmaan kenellekään ulkopuoliselle varmaa mihin päätökseen presidentti tulee. Toki on luonnollista, että ilmoitusta ehdokkuudesta ei tehdä ilman, että sitä ennen on tehty taustatyötä jota on presidentinkin toteamuksen mukaan keskusteluissa Kokoomuksen puheenjohtaja Orpon kanssa tehty. On selvää, että tämä keskustelu on pitänyt käydä jotta täydellistä yhteentörmäystä Niinistön ja Kokoomuksen välillä ei tule, sillä jos ko.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä